002.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Krijgt uw ANBI, instelling, kerkgenootschap of VvE al energiebelasting terug?

Betaalt uw stichting, kerkelijke gemeente of vereniging energiekosten? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor de teruggave van een deel van de betaalde energiebelasting. De energiebelasting vormt in veel gevallen wel een kwart van de totale energiefactuur. Teruggave kan uw instelling dus een hoop geld opleveren!

Bel snel 0527-785 314 en informeer of ook u in aanmerking komt! Of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Brands Fundraising & Consultancy treedt in heel Nederland voor instellingen, stichtingen, kerken en verenigingen als consulent op bij de Belastingdienst om procedures op te starten voor de teruggave van energiebelasting. Met succes, honderden instellingen hebben via ons een deel van hun betaalde energiebelasting teruggekregen. Afhankelijk van het energieverbruik kunnen toegekende bedragen oplopen tot duizenden euro’s. 

Rekenvoorbeeld

Gemiddelde jaarfactuur energiekosten (bedragen incl. btw)

Stroom € 650,-
Gas € 1.750,-
Netwerkkosten € 1.600,-
Energiebelasting € 1.500,-
Totaal € 5.500,-

De teruggave bedraagt 50% van de betaalde energiebelasting, in bovenstaand voorbeeld 50% van € 1.500,- = € 750,-. Teruggave is mogelijk tot vijf jaar terug. In het geval van bovenstaand voorbeeld kan dat uw instelling dus 5 x € 750,- = € 3.750,- opleveren!

Let op! De teruggave van energiebelasting moet niet verward worden met de heffingskorting die de overheid altijd toepast over de betaalde energiebelasting en die door sommige energiemaatschappijen eveneens wordt aangeduid als “teruggave energiebelasting”.

Verenigingen van Eigenaars (VvE's)

Verenigingen van Eigenaars (VvE's) kunnen in aanmerking komen voor verschillende teruggaafregelingen. Wij bezitten veel expertise als het gaat om deze vaak complexe regelingen. Neem contact met ons op om te kijken wat voor uw VvE de mogelijkheden zijn.

No cure no pay

Pas op het moment dat wij succes hebben en de teruggave is toegekend door de Belastingdienst, brengen wij de vergoeding van onze dienstverlening aan u in rekening.

De voordelen voor uw instelling op een rijtje:

  • geen administratieve rompslomp voor uw instelling
  • hoge slagingskans dankzij onze financiële en juridische expertise
  • teruggave mogelijk tot 5 jaar terug
  • geen resultaat = geen kosten

Referenties

“Ik wil Brands Fundraising & Consultancy bedanken omdat wij door hun werkzaamheden meer dan 5.000 euro hebben teruggekregen van de afgelopen jaren”.  J. Roodnat Vrije Evangelische Gemeente 'De Koningshof' te Giesen

"Als vereniging van zorginstellingen hebben wij uitstekende ervaringen met Brands Fundraising & Consultancy. Niet alleen voerde Brands een uitgebreide en vrijblijvende inventarisatie uit, ook de werkzaamheden richting de Belastingdienst hebben zij deskundig en in goed overleg begeleid. Diverse instellingen uit onze vereniging ontvingen forse bedragen terug met terugwerkende kracht over meerdere jaren”. K. Weevers IVVU Nieuwegein

"Door de aangescherpte eisen verloor onze muziekvereniging in 2012 haar ANBI-status en daarmee tevens het recht op teruggave energiebelasting. Dankzij de bemiddeling van Brands Fundraising & Consultancy konden wij echter toch aanspraak maken op de teruggave, en kregen wij deze met terugwerkende kracht op onze rekening gestort!”.  A. Zwijgers Penningmeester Crescendo Zuid-Beijerland

"Het bestuur van onze VvE is uitermate tevreden over het verloop van de terugvorderingsprocedure bij NUON. Voor de vereniging is het een welkome tegemoetkoming omdat wij dit jaar willen investeren in energiebesparende maatregelen. Wij willen Brands Fundraising & Consultancy daarom hartelijk bedanken”. B. Brouwer Penningmeester VvE "Perkwijckstate" te Drachten

“Dankzij de bemiddeling van Brands Fundraising & Consultancy bij het terugvragen van energiebelasting hoefden wij ons niet te verdiepen in allerlei lastige, belastingtechnische vragen. Prettig en eenvoudig dus.” A.H.G. Reimer Penningmeester Carnavalsvereniging De Gaffel Aöskes te Losser

 

Contactformulier

Wilt u graag weten of uw stichting, kerk of vereniging in aanmerking komt voor de teruggave van energiebelasting? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplicht veld