005.jpg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Projecten Brands Fundraising & Consultancy

Als procesbegeleiders zijn wij in de loop van de jaren betrokken geweest bij verschillende maatschappelijke en innovatieve projecten. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van initiatieven die mede dankzij onze bemiddeling tot stand kwamen.

Cultuur in de Botterschuur

Op 16 mei 2013 verrichtte commissaris van de Koning Leen Verbeek de opening van de Urker botterschuur. Na jarenlange inzet van talloze vrijwilligers was de Botterschuur weer in de oude staat hersteld. Naast de functie van reparatie- en werkplek worden in de schuur programma's verzorgd over ambachten, zeemanschap en visserijtechnieken. De opening kreeg een koninklijk tintje. Koningin Beatrix stelde haar privéjacht de Groene Draeck namelijk beschikbaar om de opening luister bij te zetten.

Brands Fundraising & Consultancy was gedurende drie jaar intensief betrokken bij dit project, dat voor een belangrijk deel gefinancierd is uit Europese LEADER-gelden. Daarnaast droegen verschillende vermogensfondsen bij aan de inrichting van de gerestaureerde schuur.

Bekijk hier alle foto's


European Cleaning Machines Recycling (ECMR)

Op 1 november 2012 vond op Urk de opening van ECMR plaats. Vanuit heel Europa verzamelt deze onderneming schoonmaakmachines waarna deze op een verantwoorde manier gedemonteerd en gerecycled worden. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op basis van het Cradle-to-Cradle principe is het ideaal van ECMR.

Als teken dat EMCR deze ambitie niet alleen kan realiseren, werd de opening samen met verschillende voormannen uit de branche verricht. Ook burgemeester Pieter van Maaren, die een enthousiaste toespraak hield, mocht het lint doorknippen.

Brands Fundraising & Consultancy was vanaf het begin betrokken bij ECMR. Voor de ontwikkeling van ECMR werd met succes een bijdrage aangevraagd uit onder andere de Flevolandse TMI-regeling, bedoeld voor de ontwikkeling van Technische en Milieu-innovatieve diensten en producten.

Meer foto's van de opening zijn hier te zien.


Duckrace Urk

Op Koninginnedag 2012 organiseerde FlevoMeer Bibliotheek een duckrace in de haven van Urk. Duizenden plastic badeendjes werden te water gelaten in een race voor vele prachtige prijzen. Doel van de actie was geld in te zamelen voor de plaatselijke bibliotheek door het neerzetten van een uniek evenement voor jong en oud.

De Urker bevolking kocht massaal tickets voor de race en ook tientallen plaatselijke bedrijven waren van de partij met hun eigen ontworpen bedrijfsducks. De duckrace bleek een groot succes en trok veel aandacht van de regionale en landelijke pers.

Het idee voor de duckrace was ontstaan na enkele brainstormsessies onder leiding van Brands Fundraising & Consultancy met mensen uit de Urker bevolking.